Tel: 06-54951201                            info@dorpsraadmeterik.nl

 

Update vertraging werkzaamheden

Herinrichting centrum Meterik; 25 mei 2021 tot februari 2022: 

Bij de start van de werkzaamheden in het centrum van Meterik waren deze voorzien om afgerond te zijn in het najaar van 2021. Onvoorziene omstandigheden hebben helaas geleid tot de nodige vertraging. Horster Wegenbouw Combinatie uit Horst voert deze werkzaamheden voor de gemeente uit.

Vertraging oorspronkelijke planning

Hoge grondwaterstanden vormen aanleiding voor de inzet van een alternatief infiltratiesysteem. De toepassing van dit systeem vereist meer tijd en werk dan het oorspronkelijke systeem dat voorzien was. Daarnaast zorgen ook de aanwezige oude kabels en leidingen (o.a. riolen) voor vertraging. Deze kabels en leidingen moeten nu, door het aanbrengen van een alternatief infiltratiesysteem, eerst verwijderd worden. 

Planning

De planning voor de resterende werkzaamheden en fases ziet er op hoofdlijnen zo uit:

  • Fase 3: 31 augustus t/m 22 oktober (week 35 t/m 42)
  • Fase 4: 30 september t/m 18 november (week 39 t/m 46)
  • Fase 5: 27 oktober t/m 14 december (week 43 t/m 50)
  • Fase 6: 30 november t/m 2 februari 2022 (week 48 t/m 5)

 Fases

Bereikbaarheid per fase

Ruim voordat werkzaamheden beginnen, ontvangen bewoners en bedrijven een brief van de Horster Wegenbouw Combinatie. In deze brief staat meer informatie over de werkzaamheden. Ook vindt men in deze brief een contactpersoon aan wie vragen over de werkzaamheden gesteld kunnen worden.

De gemeente, Horster Wegenbouw Combinatie en Dorpsraad Meterik begrijpen dat deze werkzaamheden overlast met zich mee kunnen brengen. Gezamenlijk proberen zij dit zoveel mogelijk te voorkomen. Slecht weer en eventuele andere onvoorziene omstandigheden spelen een rol bij de planning. Daardoor worden werkzaamheden mogelijk eerder of later uitgevoerd.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Of verwacht u problemen door de gewijzigde planning? Neem zo snel mogelijk contact met de gemeente Horst aan de Maas op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 077 477 97 77. Samen wordt dan naar een oplossing gezocht.