Tel: 06-54951201                            info@dorpsraadmeterik.nl

 

Nieuws 2022

 • 23-12-2022: Dorpsraad Meterik wnest u gezellige feestdagen. 

           320957674 838236414127239 2960092260174023202 n

 • 11-11-2022: “??ë?? ?????? ?????” ????????? ???????. Woensdag 9 november heeft wethouder Eric Beurskens het fiets-/wandelpad vanaf Bekkershof naar de Afhang officieel geopend. Het pad is al enkele maanden klaar en wordt zeer goed gebruikt door wandelaars en fietsers. Het is een prachtige alternatieve route van en naar Horst. Het pad is vernoemd naar een vroegere bewoner van Meterik. Lees hier meer: Opening fiets-/wandelpad  

          foto naambordje

 • 19-08-2022: Bent u nieuw in Meterik? Kom dan 20 september nader kennismaken met Meterik in MFC de Meulenwiek, Sint Jansstraat 2. Heeft u nieuwe buren gekregen van buiten Meterik? Attendeer ze dan op deze bijeenkomst. Lees er hier meer over: Nieuwkomers inloopavond
 • 20-06-2022: ????????? ???????? ??????? ????? ?? ?? ?????? ?è?? ?????. Als werkgroep Duurzaam Meterik hebben we diverse activiteiten om je te helpen bij het verduurzamen van je huis. Wil je weten wat we doen en wat we voor je kunnen betekenen? Bezoek dan onze stand op de Greune Mèrt Horst op 26 juni a.s. van 11 uur tot 17 uur. Tot dan!
 • 29-03-2022: Heeft er bij jullie vereniging een bestuurswisseling plaatsgevonden? Is het mailadres of het telefoonnummer gewijzigd van jullie vereniging of jouw bedrijf?
  Geef het ook door aan de Dorpsraad via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  We kunnen de contactgegevens dan aanpassen op onze website. Controleer snel of alles nog klopt. Meld je ook als je bedrijf nog niet vermeld wordt. We voegen het dan graag toe.
 • 03-03-2022: ????????? ????! ?????? ? ????? is het weer zover. Dan trekken de kinderen van de basisschool weer langs de huizen van stellen die het afgelopen jaar getrouwd zijn. Na het roepen van bal-bal-bal zullen de jonggehuwden de kinderen trakteren op sinaasappels, mandarijnen en ander lekkers. Men zegt dat ze daarmee geluk voor hun huwelijk af willen smeken. Het is een oude traditie die met name in Horst en omliggende dorpen in ere gehouden wordt. Dit jaar zijn er 2 paren waar de kinderen terecht kunnen. We hebben het volgende tijdschema afgesproken:
  ??.?? ??? bij Anique en Remco Vermeer-Clabbers, Roothweg 1a
  ??.?? ??? bij Aileen en Ron Derks-Hopmans, Crommentuijnstraat 47A
  Dus kinderen, pak een tasje en zorg dat je er zondag bij bent.
 • 03-03-2022: Wie maakt er deel uit van de Dorpsraad en waarom zijn ze eigenlijk bij de Dorpsraad? Met andere woorden: "Wie zijn wij?" Klik HIER en lees er meer over.
 • 16-02-2022: Gezocht voor het traditionele “balgooien”: Stellen die na carnaval 2020 getrouwd zijn! Balgooien is een oude traditie. Op de zondag na Carnaval gaan de kinderen van de basisschool langs bij de pas getrouwde stellen en onder het geroep van “bal-bal-bal” worden ze door het paar getrakteerd op fruit en snoepgoed.Over de oorsprong van deze traditie is niet veel bekend. Men denkt dat het net als carnaval voortkomt uit heidense gebruiken van onze verre voorouders. Het balgooien zou dan een soort vruchtbaarheidsritueel zijn!Vorig jaar kon het balgooien vanwege de corona-maatregelen niet doorgaan. Ook dit jaar leek het niet te kunnen, maar de ruime versoepelingen maken het toch nog mogelijk. Daarom roepen we alsnog de stellen op die de afgelopen 2 jaar getrouwd zijn. Doe mee om deze traditie in ere te houden, en maak de Meterikse kinderen blij. Ben je sinds carnaval 2020 getrouwd, meld je dan aan om zondagmorgen 6 maart een “balletje” te gooien. Het tijdstip wordt in overleg vastgesteld.Aanmelden graag uiterlijk 25 februari bij Frans Janssen, tel. 0648636612 of via info@dorpsraadmeterik.nl Wil je eerst wat meer weten over het balgooien dan kun je ook gerust contact opnemen. Weet je een paar dat recent getrouwd is maar dit gebruik misschien niet kent? Laat het ons weten, dan nemen wij daar graag contact mee op.
 • 27-01-2022: We willen jullie er graag nogmaals op attenderen dat we u, via de pagina Werkzaamheden centrumplan, zoveel mogelijk op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen rondom de werkzaamheden in het centrum van Meterik.
 • 02-02-2022: Artikelen van de werkgroep Duurzaam Meterik vindt u HIER. Let op, anderaan de pagia staan nog een aantal artikelen, klik daarvoor op pagina 2 en lees daar verder.
 • 02-02-2022: Doe ook mee met de Dorpsraad Meterik en maak Meterik een nog fijner dorp om te wonen! Dorpsraad Meterik en haar werkgroepen willen de leefbaarheid in Meterik behouden en verbeteren. Wat doen de Dorpsraad en hun werkgroepen? Wat kunt u doen? Zie: Doe mee!