Duurzaam Meterik; Wat kunt u tijdens de infoavond verwachten?
Dinsdag 14 september organiseert de werkgroep Duurzaam Meterik de eerste informatie-avond voor geïnteresseerde.
Wilt u uw woning isoleren, zonnepanelen aanleggen, afkoppelen van het regenwater, een warmtepomp? Wat is de terugverdientijd? Dit en meer komt aan bod tijdens de informatie-avond.
Tijdens de informatie-avond kunnen deelnemers zich in korte informatiesessies laten informeren over energiebesparing door te isoleren, de aanschaf van warmtepompen of hybride CV-ketels, zelf elektriciteit op te wekken met of te investeren in zonnepanelen. Tijdens de infoavond is er ook aandacht voor het afkoppelen van regenwater en de financiering en terugverdientijden van verschillende duurzame maatregelen. De informatie wordt verzorgd door experts van gespecialiseerde bedrijven. Wethouder Thijs Kuipers zal de avond openen waarna het actieve deel van de avond start.
Eigen woning isoleren
Wie investeert in spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie of het vervangen van enkel glas door HR++ glas, ervaart meer comfort in zowel de zomer als de winter. De energieprijzen stijgen en de spaarrentes zijn histories laag. Dat maakt dat woningisolatie nog nooit zo snel terug te verdienen was. Green Power vertelt over de mogelijkheden en terugverdientijden van verschillende soorten isolatie.
Zonnepanelen aanschaffen
Op steeds meer daken in Meterik verschijnen zonnepanelen. Geen wonder. Want wie zelf investeert in zonnepanelen verdient de investering vaak al in 6 jaar terug. Bij de aanschaf van zonnepanelen komt het één en ander kijken. Heeft uw dak de juiste ligging, hoeveel zonnepanelen heb ik nodig en hoe zit het precies met de installatie? Meterik Electro geeft uitleg. U kunt alle vragen stellen in een klein gezelschap.
Investeren in lokale zonneweides
Misschien kiest u niet voor (nog meer) zonnepanelen op uw eigen dak maar wilt u wel profiteren van de opbrengsten van zonne-energie. In dat geval heeft u de mogelijkheid om te investeren in zonneweides die binnenkort in Horst aan de Maas worden aangelegd. Dat kan al vanaf een relatief kleine bedrag. Reindonk Energie geeft informatie over de mogelijkheden.
Warmtepompen en hybride CV-ketels
Via een warmtepomp verwarmt u uw woning zonder of met veel minder gebruik van gas. Niet elke woning is geschikt voor verwarming met deze nieuwe techniek. Op 14 september zal New Energy Care uitleg geven over warmtepompen en hybride CV-ketels. Dit onderwerp is interessant voor iedereen die binnenkort een nieuwe CV-ketel wil of moet aanschaffen.
Financiering en terugverdientijd
Is investeren in duurzame maatregelen betaalbaar en de moeite waard?
Een expert van de Rabobank zal u informeren over de financieringsmogelijkheden en terugverdientijden van verschillende duurzame maatregelen.
Uw tuin Waterklaar met subsidie van de gemeente
Het klimaat verandert. Het wordt steeds warmer, er zijn meer periodes van extreme droogte én juist ook van extreme regenval. Regenwater niet meer lozen op de riolering, maar juist opvangen in de tuin, helpt om water bij extreme buien, snel af te voeren. De bodem houdt meer water vast. Daardoor hebben bomen en planten minder last van droogte. Meer groen en minder stenen geven bovendien verkoeling in periodes van hitte. Voor het vergroenen van uw eigen tuin en het afkoppelen van regenwater van de riolering bestaat een aantrekkelijke subsidie voor inwoners van de gemeente Horst aan de Maas.
Deelnemers kunnen bij aanvang van de avond de onderwerpen van hun voorkeur aangeven. Er worden 3 sessies gehouden van 20 minuten. Hierna is er een gezamenlijke afsluiting waar de gelegenheid is om na te praten met elkaar en met de specialisten in de verschillende onderwerpen.
Deelnemen aan een collectief aanbod voor isoleren en zonnepanelen in Meterik
De werkgroep Duurzaam Meterik heeft de doelstelling om inwoners van Meterik te stimuleren om hun woning en/of tuin te verduurzamen. Bewoners kunnen zich na deze avond verenigen om tot een aantrekkelijk collectief aanbod te komen om bijvoorbeeld hun huis te isoleren en/of het aanschaffen van zonnepanelen, warmtepomp of een goed alternatief hiervoor. Aan deelname op 14 september zijn géén kosten verbonden.
Meld u vooraf aan voor deze avond via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.