Tel: 06-54951201                            info@dorpsraadmeterik.nl

 

Infoavond Duurzaam Wonen in Meterik

De werkgroep Duurzaam Meterik wil inwoners informeren en inspireren

Op dinsdag 14 september organiseert de werkgroep Duurzaam Meterik een informatieavond duurzaam wonen en duurzame energie in gemeenschapshuis de Meulewiek. Tijdens deze avond kunnen deelnemers zich bij maximaal drie bedrijven/instanties laten informeren over het verduurzamen van hun woning en/of tuin.

De informatie wordt verzorgd door experts van gespecialiseerde bedrijven. Wethouder Thijs Kuipers zal de avond openen waarna het actieve deel van de avond start.

eco construction 1894026 1280

Tijdens deze avond duurzaam wonen en energie is er informatie over isolatiemogelijkheden van woningen, financiering en terugverdientijden van verschillende duurzame maatregelen, de aanschaf en opbrengsten van zonnepanelen, het afkoppelen van regenwaterafvoer van de riolering (Waterklaar), warmtepompen en deelname aan een zonneweide. De informatierondes duren steeds 20 minuten. Deelnemers kunnen vooraf of bij aanvang van de avond de onderwerpen van hun voorkeur aangeven. Er worden 3 sessies gehouden. Hierna is er een gezamenlijke afsluiting waar de gelegenheid is om na te praten met elkaar en met de specialisten in de verschillende onderwerpen.

 

De werkgroep Duurzaam Meterik heeft de doelstelling om inwoners van Meterik te stimuleren om hun woning en/of tuin te verduurzamen. Bewoners kunnen zich na deze avond verenigen om tot een aantrekkelijk collectief aanbod te komen om bijvoorbeeld hun huis te isoleren en/of het aanschaffen van zonnepanelen, warmtepomp of een goed alternatief hiervoor. Aan deelname op 14 september zijn géén kosten verbonden. Wilt u meer informatie over deze avond neem dan contact op met de werkgroep via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.